Недосол на столе 100г (2745)

Код:
000010690
Производитель:
Код ATX:
0_8_2_71
Действующее вещество
Форма выпуска
Рейтинг
Доступные цены
Безупречный сервис
Гарантия качества
Максимальная экономия*
* - при заказе через сайт

Цены Недосол на столе 100г (2745)

Цены действительны только при заказе через сайт

Инструкция Недосол на столе 100г (2745)

Склад: 100 г порошку містять

  • Натрію хлорид 35,0 г
  • Калію хлорид 25,0 г
  • Калію цитрат 5,0 г
  • Калію бромід 0,5 г
  • Магнію аспарагінат 15,0 г
  • Магнію цитрат 4,5 г
  • Кальцію глюконат 10,0 г
  • Кислота глутамінова 5,0 г
  • допоміжна речовина: магнію стеарат.

Форма випуску: порошок солоний на смак в упаковці по 100 г.

Фармакологічні властивості зумовлені впливом окремих компонентів, в якому відбувається взаємне доповнення. Нормалізує водно-сольовий обмін та видільну функцію нирок. Чинить антигіпертензивну, протинабрякову, помірну сечогінну, протиаритмічну дію, покращує трофічні процеси в міокарді та реологічні властивості крові. Уповільнює розвиток атеросклерозу, покращує вуглеводний обмін (зменшує підвищений вміст глюкози в крові, збільшує толерантність до глюкози). Виявляє стреспротекторні властивості. Запобігає утворенню каменів у нирках.

Натрію хлорид є необхідним компонентом харчування. Іони натрію належать до макроелементів. Їх уміст в організмі людини становить близько 0,15%. Вони містяться переважно в міжклітинній рідині, плазмі крові та лімфі (концентрація в позаклітинному просторі перевищує внутрішньоклітинну в 10-15 разів). Різницю концентрацій підтримує вбудований в мембрани клітини натрій-калієвий насос, який відкачує іони натрію з цитоплазми в міжклітинну рідину. Іони натрію створюють осмотичну концентрацію крові, беруть участь у регуляції водно-сольового та кислотно-лужного балансу, функціонального стану нирок, кровообігу (тонусу судин, роботи серця), мембранного потенціалу, передачі нервового збудження, скороченні м’язів, активації багатьох ензимів.

Іони натрію виділяються переважно нирками, відносно невелика кількість – з потовою рідиною та через кишечник.

Добова потреба людини у хлориді натрію відповідно до рекомендацій Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) складає близько 5г, що відповідає приблизно 2г іонів натрію.

Для сучасного людства типове надлишкове споживання солей натрію, яке значно перевищує фізіологічну потребу. Іони натрію містяться практично у всіх харчових продуктах у різних кількостях, хоча більшу їх частину організм отримує з кухонної солі, в тому числі в складі консервів, напівфабрикатів, соусів, ковбасних, хлібобулочних виробів тощо. Джерелом іонів натрію є також такі харчові добавки як глутамат натрію, харчова сода (бікарбонат натрію), нітрит натрію, сахарин натрію, бензоат натрію. Надлишкове споживання солей натрію є доведеним фактором, який викликає підвищення артеріального тиску, сприяє розвитку ішемічної хвороби серця, серцевій недостатності, набрякам, порушенню мозкового кровообігу, а також іншим широко розповсюдженим хворобам. Несприятлива роль надлишку споживання солей натрію зростає за одночасної нестачі їх фізіологічних антагоністів – солей калію, магнію, кальцію. ВООЗ рекомендує зменшити споживання натрію для зниження артеріального тиску та ризику серцево-судинних захворювань, ішемічної хвороби серця та інсульту до <2 г на добу іонів натрію (< 5 г на добу кухонної солі) у дорослих.

Солі калію (хлорид, цитрат, бромід) є джерелом іонів калію, який також належить до мікроелементів і міститься організмі людини в кількості близько 0,3 % (на відміну від натрію, переважно всередині клітин). Солі калію беруть участь у регуляції водно-сольового обміну та функції нирок, збудливості мембран, трофіки серцевого м’яза. Вони запобігають накопиченню холестерину в судинах і розвитку атеросклерозу, зменшують ризик серцевих аритмій. Для сучасного людства типове знижене споживання солей калію, основним джерелом якого є рослинна їжа, що викликає дисбаланс між вмістом іонів натрію та калію та сприяє підвищенню артеріального тиску, набрякам, порушенню кровопостачання головного мозку.

Солі магнію (аспарагінат, цитрат) беруть участь у функціонуванні понад 200 ферментів, у т.ч. обміну вуглеводів і жирів. Це зумовлює потужний регуляторний вплив на велику кількість процесів у організмі, такі як синтез ДНК і РНК,згортання крові, функціонування серцево-судинної системи (кров’яний тиск, збудливість і скоротливість серця), обмін глюкози, прооксидантно-антиоксидантний баланс. Іони магнію, вміст яких в організмі сягає 0,05%, регулюютьстан кальцієвих і натрієвих каналів у мембранах клітин і, відповідно, внутрішньоклітинну концентрацію іонів кальцію та калію, що захищає м'язові та нервові клітини від надлишкової активності, підтримує нормальний серцевий ритм. У центральній нервовій системі іони магнію зменшують збудження, чинять стрес-протекторну дію, захищають нейрони від пошкодження при гіпоксії, порушеннях мозкового кровообігу, травмах та інших несприятливих впливах. Також іони магнію сприяють утворенню активної форми вітаміну D, що захищає кісткову тканину від остеопорозу.

Солі кальцію (глюконат) беруть участь у регуляції мембранного потенціалу та передачі нервових імпульсів, скоротливості м’язів, у т.ч. серця, непосмугованих м’язів судинної стінки, скелетних м’язів; згортання крові, утворенні кісткової тканини, водно-сольового обміну, проникності судин, алергічних реакцій. Вміст іонів кальцію в організмі становить близько 2%.

Солі калію, магнію, кальцію протидіють несприятливому впливу надлишкової кількості солей натрію на серцево-судинну систему та обмін речовин. Недостатній вміст калію, магнію, кальцію в організмі підвищує ризик розвитку артеріальної гіпертензії, атеросклеротичного ураження коронарних судин, порушень ритму серця, патології міокарда.

Цитрат-аніон є учасником енергетичного обміну (цикл трикарбонових кислот), завдяки наявності здатних до дисоціації карбоксильних груп зв’язує прооксиданти та чинить антиоксидантну дію, регулює рН сечі та запобігає утворенню сечових каменів.

Аніон аспарагінової кислоти (аспартат) бере участь у трофічних процесах, сприяє переносу іонів магнію та калію крізь мембрану всередину клітини, нормалізує обмін у серцевому м’язі.

Аніон брому усуває надмірне збудження центральної нервової системи.

Кислота глутамінова бере участь у процесах переамінування амінокислот в організмі, у білковому і вуглеводному обміні, стимулює окиснювальні процеси, сприяє знешкодженню та виведенню з організму аміаку, підвищує стійкість організму до гіпоксії. Сприяє синтезу ацетилхоліну та АТФ, перенесенню іонів калію, відіграє важливу роль у діяльності скелетних м'язів.У головному мозку перетворюється на гальмівний медіатор – гамма-аміномасляну кислоту.

Показання: Для тривалого застосування як замінник кухонної солі на тлі обмеження її харчового споживання. Гіпертонічна хвороба, симптоматична артеріальна гіпертензія. Хронічна серцева недостатність, у т.ч. у постінфарктному періоді. Набряковий синдром при серцевій недостатності. Порушення серцевого ритму (насамперед шлуночкові аритмії). Профілактика побічної та токсичної дії при лікуванні серцевими глікозидами. Гіпокаліємія, гіпомагніємія, у т.ч. при тривалому використанні петльових та тіазидових сечогінних препаратів.

Дозування: 3-5 г протягом дня. Зранку наповнити сільничку необхідною кількістю «Недосолу». Добову дозу використовувати для досолювання готових страв, які приготовлено з обмеженням кухонної солі.

Побічна дія: Можливі підвищення вмісту калію, магнію в крові, яке супроводжується уповільненням передсердно-шлуночкової провідності, брадикардією (при недотриманні режиму дозування або протипоказань). Інколи спостерігаються диспепсичні явища.

Протипоказання: Гіперкаліємія, гіпермагніємія. Тяжка гостра та хронічна ниркова недостатність. Хвороба Аддисона. Атріовентрикулярна блокада ІІ-ІІІ ступеня. Артеріальна гіпотензія (систолічний артеріальний тиск менше 90 мм рт.ст.). Виразкова хвороба шлунка та дванадцятипалої кишки, гастрит у стадії загострення. Одночасне застосування інгібіторів АПФ, блокаторів ангіотензинових рецепторів, калійсберігаючих діуретиків, препаратів калію та магнію. Індивідуальна непереносимість компонентів «Недосолу».

Лікарські взаємодії. Посилює терапевтичні ефекти сечогінних, антигіпертензивних, протидіабетичних, антиатеросклеротичних препаратів. За рахунок вмісту солей калію та магнію може викликати гіперкаліємію, гіпермагніємію при одночасному застосуванні з іншими препаратами, які містять ці солі, калійсберігаючими діуретиками, інгібіторами АПФ, блокаторами ангіотензинових рецепторів. За рахунок вмісту солей кальцію може гальмувати всмоктування пероральних препраратів тетрацикліну, солей заліза і фториду натрію (необхідно дотримуватися 2-3-годинного інтервалу між прийомами).

Відпускається без рецепта.

Аналоги Недосол на столе 100г (2745)

Написать отзыв Недосол на столе 100г (2745)

Внимание: HTML не поддерживается! Используйте обычный текст!
    Плохо           Хорошо